Legatfonden

Foreningen til Lærlinges Uddannelse i Haandværk og Industri administrerer en legatfond. Legatfonden yder hovedsageligt støtte til unde under uddannelse med tilknytning til foreningen eller Fredenshus. Legatfonden består af en række legater, som foreningen og Fredenshus har modtaget til bestyrelse.
Ansøgningsskemaer til legatet kan fås ved henvendelse på foreningens kontor på telefon 3542 7701.
Alle ansøgninger vurderes af et bevillings udvalg.

Medaljeoverrækkelse

Hvert år overrækkes medaljer til nyudlærte svende, som har opnået de højeste karakterer til svendeprøven.Det er et flot arrangement som afholdes på Københavns Rådhus. Det er Københavns tekniske skoler samt Haandværkerforeningen i København der står for det. Ved denne begivenhed overrækker Lærlingeforeningen hvert år et antal legater til nogle af de dygtige unge mennesker. 
Den store dag for de unge svende gøres endnu mere festlig ved at dronningen møder op og trykker medaljemodtageren i hånden.

World Skills

Lærlingeforeningen har ligeledes støttet unge håndværkere, som skulle deltaget i konkurrencen "World Skills" hvor unge håndværkere dyster mod unge fra andre lande.  Konkurrencens motto er: "World Skills gør en forskel for den enkelte og samfundet gennem fremme af ekspertise i erhvervsuddannelsen."
I år foregik det i Leipzig. Der var gode danske resultater. 
I 2015 afholdes World Skills i Sao Paulo. http://worldskills.org